Horner wil nog niet met Webber onderhandelen

Peterselieman

Red Bull Racing is tevreden over de prestaties die coureur Mark Webber neerzet. De Australiër kende een moeilijke seizoensstart in de Formule 1, maar zijn tweede plaats in Turkije toont een stijgende lijn aan. Toch wil de Oostenrijkse renstal pas later dit seizoen met de 35-jarige rijder om tafel om te spreken over contractverlenging.

Webber is er nog niet uit of hij na dit seizoen in de Formule 1 actief blijft en zo ja bij welk team. Daarom wacht Red Bull Racing-teambaas Christian Horner af om later dit jaar de gesprekken aan te gaan. "Het is nu nog te vroeg om aan 2012 te denken. Als de tijd er rijp voor is, zullen we met elkaar over de toekomst gaan praten. Dat doen we dan overigens wel persoonlijk en niet via de media," zei Horner.

De Brit vindt dat Webber met teamgenoot Sebastian Vettel een goed rijdersduo vormt, al stond vorig seizoen de relatie tussen de twee zwaar onder druk door enkele conflicten. "Ze zetten elkaar flink onder druk, maar brengen ook het beste in elkaar naar boven. Ik vind dat ze een goede onderlinge dynamiek hebben."

Horner is tevreden met het optreden van Webber die altijd alles wil geven. "Ondanks dat hij wat ongelukkig is geweest, presteert Mark toch op een geweldig hoog niveau. We zijn erg tevreden over hem. Mark rijdt zelf bovendien graag voor Red Bull, terwijl wij ook blij zijn dat hij onderdeel is van onze renstal. Hij is erg populair binnen het team."