Rus finaliste in Saint-Gaudens

Olga Kroeders

Tennisster Arantxa Rus heeft de finale van het ITF-toernooi in Saint-Gaudens bereikt. De Monsterse won op het Zuid-Franse gravel met 7-5, 7-5 van Valeria Savinykh uit Rusland. In de finale krijgt ze morgen weer een Russische tegenstandster. Dan staat de winnares van de partij tussen Anastasia Pivovarova en Vesna Dolonts aan de andere kant van het net.

Rus en Savinykh hadden na een lang oponthoud vanwege regen moeite met het behouden van de eigen opslag. De eerste zes games van de wedstrijd resulteerden dan ook in breaks. Vervolgens hadden de beide vrouwen het lek boven, maar bij 6-5 voor Rus (3) leverde de Russin haar opslag nogmaals in.

In de tweede set waren er vanaf 2-1 voor Rus weer zes breaks op rij. Op 5-4 kreeg de Nederlandse, de nummer 122 van de wereldranglijst, twee matchpunten. Die liet ze echter onbenut. Een game later, in de opslagbeurt van Savinykh waren er twee nieuwe kansen voor Rus, maar ook die werkte Savinykh weg zodat het 5-5 werd. Vervolgens nam Rus opnieuw een voorsprong, waarna ze de wedstrijd op haar negentiende matchpoint eindelijk in haar voordeel besliste.