Klassieke Mortal Kombats opnieuw uitgegeven

Redactie

De eerste drie spellen uit de serie Mortal Kombat worden als downloadpakket aangeboden voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Game-uitgever Warner Bros Interactive brengt Mortal Kombat, Mortal Kombat 2 en Ultimate Mortal Kombat 3 deze nazomer als bundel op de markt onder de naam Mortal Kombat Arcade Kollection. Dat heeft de game-afdeling van de filmgigant donderdag bekendgemaakt.

De aankondiging van het downloadpakket, dat ongeveer acht euro moet kosten en beschikt over de mogelijkheid om de spellen online te spelen, komt grofweg een maand na de lancering van de nieuwste Mortal Kombat. Het spel is al drie weken de populairste game van Nederland.

Geruchten over een mogelijk compilatiepakket van de populaire vechtgames uit het begin van de jaren negentig deden al langer de ronde. Vorig jaar september liet de Nederlandse webwinkel Bol.com in een releaselijst weten dat Mortal Kombat Arcade Kollection op een disc in de winkel zou komen te liggen. Dat de collectie op een schijfje gebrand wordt, lijkt op dit moment onwaarschijnlijk.