Ferrari wil Red Bull onder druk zetten

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari toonde in de Grand Prix van Turkije met een derde plaats voor Fernando Alonso dat de snelheid van de auto verbeterd is. Teambaas Stefano Domenicali wil nu dat ook de resultaten in de kwalificaties beter worden, waardoor Red Bull Racing tot het maken van fouten kan worden gedwongen.

"We hebben ons verbeterd. Het verschil in de kwalificatie is verminderd. Ook in de races is het gat kleiner, maar dat was al niet zo groot. Het betekent dat we ons in de kwalificatie nog verder moeten verbeteren. Vanaf de volgende race moeten we dat zien te realiseren," zei Domenicali die niet uit de doeken wil doen waarom de auto op zaterdag langzamer is. "We hebben wel een idee waar het aan ligt. We weten op welk vlak we het moeten zoeken en daar gaan we aan werken."

Een belangrijk punt voor verbetering bij Ferrari is de aerodynamica. Door de windtunnelproblemen brachten de updates in de eerste races niet wat er van verwacht werd. "Daar richten we de meeste aandacht op. Maar we moeten de auto natuurlijk op alle fronten blijven ontwikkelen. Als je in deze competitieve wereld ergens een steek laat vallen, zal de concurrentie dat direct uitbuiten."

Maar er moet meer gebeuren wil Ferrari dit jaar als eerste eindigen in de kampioenschappen. Zo moeten Red Bull en McLaren fouten gaan maken. "Het is een uitdagend seizoen. De krachtsverhoudingen verschillen telkens, behalve dat Red Bull altijd het snelst en meest betrouwbaar is geweest. Maar de druk kan hun ook teveel worden. We moeten de druk dus op de ketel houden."