Nieuwe verdachte vast na schietpartij Amsterdam

Redactie

Een arrestatieteam van de politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de schietpartij waarbij in het Westelijk Havengebied in Amsterdam twee doden vielen. De 26-jarige Amsterdammer werd zaterdagavond aangehouden, meldt de politie maandag.

Tijdens het onderzoek werd volgens de politie duidelijk dat er nog een verdachte bij de schietpartij was betrokken. Een arrestatieteam heeft de man vlak bij zijn woning op straat aangehouden.

Zaterdag werden vijf van de zeven verdachten vrijgelaten. Twee verdachten uit Lelystad, van 30 en 50 jaar, zitten officieel nog vast. Zij liggen nog in een ziekenhuis. De 30-jarige verkeerde een tijd in kritieke toestand, maar hij is volgens de politie niet meer in levensgevaar.

Het OM tekende beroep aan tegen de vrijlating van een 20-jarige verdachte uit Lelystad. Hij wordt net als zijn plaatsgenoten verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij en verboden wapenbezit.

De schietpartij vond woensdag rond 17.30 uur plaats in een autobedrijf in het Westelijk Havengebied aan de Limmerick. Op meerdere locaties in het bedrijfspand lagen slachtoffers en vuurwapens. Bij de schietpartij kwamen twee mannen van 26 en 27 jaar uit Dronten om het leven.