[NBA] Lakers roemloos ten onder bij Mavericks

Olga Kroeders

Dallas Mavericks heeft zichzelf overtroffen. De NBA-club uit Texas won ook het vierde treffen met Los Angeles Lakers in de best-of-sevenserie en bereikte als eerste ploeg de finale van de Western Conference. De titelverdediger uit Los Angeles ging zondag kansloos onderuit met 122-86 tegen de ploeg van de Duitser Dirk Nowitzki.

Het eerste kwart hielden beide ploegen gelijke tred met elkaar, waarna de Mavericks in kwart twee de basis legden voor de uiteindelijke overwinning. In de American Airlines Arena leidde Dallas bij rust met 25 punten. De Lakers probeerden het tij na de pauze nog wel te keren, maar hadden daarvoor niet de kracht.

Jason terry werd topscorer met 32 punten. De guard van de Mavericks gooide negen driepunters raak, een record in de NBA. Kobe Bryant demonstreerde in Dallas waar het aan schortte bij de Lakers. De sterspeler kwam slechts tot 17 punten, één assist en drie rebounds en was desondanks de beste speler van zijn team.

Atlanta Hawks won de vierde wedstrijd tegen Chicao Bulls met 100-88. De stand in de best-of-seven tussen de twee clubs is nu 2-2.


Lakers roemloos ten onder bij Mavericks (Foto: Novum)