Amerikanen zonder toptientennissers

Olga Kroeders

Het Amerikaanse tennis moet het maandag voor het eerst in de 38-jarige historie van de wereldranglijsten zonder een toptienspeler stellen. Serena Williams verliest dan haar tiende plaats op de WTA-lijst. Vorige week verloor Mardy Fish bij de mannen zijn plaats bij de beste tien tennissers van de wereld.

Andy Roddick behoort momenteel ook niet tot de top van het klassement. Hij staat twaalfde, een plaats hoger dan Fish op de nieuwe ranglijst.

Serena Williams is herstellende van twee voetoperaties en een longembolie. Ze zakt in het meest ongunstige geval naar de 19e positie. Haar zus Venus, de mondiale nummer zestien, staat sinds de Australian Open met een heupblessure aan de kant en moet ook terrein prijsgeven.

De Verenigde Staten zijn het meest succesvolle land sinds de oprichting van de ATP-lijst in 1973. De ranglijst voor de vrouwen werd twee jaar later ingesteld. Bij de mannen en vrouwen stonden in het verleden respectievelijk zes en zeven tennissers op de hoogste positie. Bij de Amerikaanse tennissters ontbrak in mei 2007 ook al eens een speelster bij de beste tien.


Amerikanen zonder toptientennissers (Foto: Novum)