Görges en Azarenka naar laatste vier in Madrid

Jeffrey

Julia Görges heeft de halve finale bereikt van het tennistoernooi van Madrid. De Duitse nummer 27 van de wereld was vrijdag in de kwartfinale met 6-4, 6-2 verrassend eenvoudig te sterk voor Anastasia Pavlyuchenkova (21). In de volgende ronde treft de 22-jarige Duitse Victoria Azarenka uit Wit-Rusland, die in drie sets afrekende met de Tsjechische Lucie Safarova.

Görges en Pavlyuchenkova waren aan elkaar gewaagd in de openingsset, maar de Duitse was scherper op de belangrijke punten. Ze werkte vijf breakpunten weg en had zelf aan drie kansen voldoende om de set te pakken. In het tweede bedrijf kwam de Wit-Russin er nauwelijks aan te pas. Görges schakelde nummer één van de wereld Caroline Wozniacki uit in de vorige ronde.

Azarenka, die op het toernooi van Stuttgart werd uitgeschakeld door de latere winnares Görges, had het betere van het spel tegen Safarova en trok de eerste set rap naar zich toe. In het tweede bedrijf had de Tsjechische echter voldoende aan ? breakkans om de stand gelijk te trekken. Azarenka schakelde een tandje bij en liet Safarova kansloos in de laatste set.

Na Li bereikte de laatste vier ten koste van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. De huidige nummer zes van de WTA-ranglijst zegevierde in de Spaanse hoofdstad met 6-4, 3-6, 6-4. In de halve finale neemt de Chinese het op tegen Petra Kvitova uit Tsjechië die de Slowaakse Dominika Cibulkova met 3-6, 6-3, 7-5 aan de kant zette.


Görges en Azarenka naar laatste vier in Madrid (Foto: Novum)