Barrichello wil veel veranderingen bij Williams zien

Peterselieman

Volgens Rubens Barrichello is de organisatie bij het Formule 1-team van Williams niet in orde. Het vertrek van technisch directeur Sam Michael en hoofd aërodynamica Jon Tomlison kan de nodige veranderingen in gang zetten, maar dat is slechts een eerste stap op weg naar een duidelijkere structuur binnen de renstal.

"Williams heeft echt veranderingen nodig. Te veel mensen doen nu te veel dingen. Het zou net zijn alsof ik na het rijden zelf mijn bandendruk zou moeten controleren. Dat werkt niet, maar zulke dingen gebeuren te veel bij Williams. Er moet een duidelijke structuur komen in de taakverdelingen. In de windtunnel hebben we ook vaak progressie op papier, maar dat blijkt dan niet op de baan," zei Barrichello.

"Het zal waarschijnlijk wel een flinke poos duren voor de veranderingen uitpakken, want er moet te veel gebeuren. De veranderingen zijn echt nodig, want het maakt niet uit of je de versnellingsbak verandert, als de rest van de auto niet in orde is," die vindt dat Michael het zichzelf te lastig heeft gemaakt. "Hij voerde eigenlijk vijf of zes banen uit, wat te veel is voor een mens. Hij kon daardoor maar de helft van zijn eigen werkzaamheden doen, omdat hij te veel bezig was met het overzien van andere zaken."