Van der Sar wordt oudste CL-finalist

Peterselieman

Mocht Edwin van der Sar op 28 mei voor zijn club Manchester United de Champions League-finale tegen FC Barcelona spelen dan wordt de Nederlander de oudste finalist ooit. De doelman is dan 40 jaar en 211 dagen oud waarmee hij het oude record van Paolo Maldini (38 jaar en 331 dagen) ruim verbetert.

De wedstrijd gisteren in de halve finale van de Champions League tussen United en Schalke 04 was goed voor vele records. Zo speelde Van der Sar zijn veertiende halvefinaleduel in het kampioenenbal en maakte United via Luis Antonio Valencia het 300e doelpunt van de club in het kampioenenbal. Paul Scholes ontving zijn 35e gele kaart in deze competitie, waarmee hij nummer twee Gennaro Gattuso (28) nog ruimer achter zich laat.

Schalke-spele Raúl verloor voor de 36e keer in de Champions League, waarmee hij de Noor Roar Strand (35 nederlagen) achter zich laat. Verder wisten de Zuid-Amerikanen in de halve finales van het kampioenenbal zes keer doel te treffen van de elf goals die er in totaal gemaakt waren, een nieuw record. Tenslotte pakte Manchester United in 1968 de eerste Cup met de grote Oren op Wembley en deed FC Barcelona in 1992 hetzelfde in Londen.

Dit jaar staat de finale weer op Wembley geprogrammeerd. Eén van beide clubs kan op 28 mei op gelijke hoogte met Ajax komen door voor de vierde keer de Europa Cup I/Champions League te winnen. Recordhouder is Real Madrid met negen titels.