Ferguson kon nauwelijks slapen van B-team

Olga Kroeders

Manchester United-coach Sir Alex Ferguson heeft lang getwijfeld over het opstellen van een B-team tijdens de return in de Champions League tegen Schalke 04.

Met het oog op de beslissende competitiekraker tegen Chelsea van komend weekeinde besloot de Schot negen basisspelers rust te geven. Het pakte goed uit, want Manchester United won de return op Old Trafford met 4-1. Ferguson was voorafgaand aan het duel echter niet zo zeker van zijn zaak.

"Ik kon amper slapen afgelopen nacht omdat ik steeds moest denken aan mijn opstelling", zei Ferguson na de zege. "Aangezien het wel om de halve finale van de Champions League ging, vroeg ik me af of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Maar deze jongens hebben me trots gemaakt."

Op 28 mei volgt de finale tegen FC Barcelona. Een prachtig affiche. "Barcelona is zonder twijfel de beste ploeg van dit moment. Ze spelen fantastisch voetbal en zijn een genot om naar te kijken. Maar ook wij kunnen de beker winnen. We hebben een team vol talent", aldus Ferguson.