"Goedkope manier van kritiek van Verheijen"

Olga Kroeders

Inspanningfysioloog Luc van Agt van PSV snapt niets van de kritiek van KNVB-docent Raymond Verheijen, die zich negatief uitliet over de conditie van spelers in de Eredivisie.

Verheijen verklaarde in een gesprek met het Algemeen Dagblad dat bij diverse clubs 'de motor' van de selecties voor de eindstreep wordt opgeblazen. Daarnaast verklaarde hij dat clubs te snel conditie willen opbouwen in de voorbereiding. De ervaren Van Agt is het niet eens me de kritiek.

"Er worden uitspraken gedaan over de wijze van trainen, zonder enige kennis van de inhoud van het programma. Dan lijkt het mij moeilijk om te oordelen over een heel jaar lang", zei Van Agt tegen PSV TV. De inspanningsfysioloog van PSV vindt de kritiek van collega Verheijen 'goedkoop'.

"PSV heeft ontzettend weinig spierblessures, die vaak een indicatie van overbelasting geven. Ook al onze fitheidtesten wijzen uit dat de spelers op een hoog niveau fit zijn. Een mening hebben mag, maar wel gebaseerd op inhoud. Het is te kort door de bocht en te goedkoop om zo kritiek te uiten op ons", aldus Van Agt, die al 25 jaar bij PSV werkt en met Oranje meeging naar het WK.