Melker in opleidingsprogramma Mercedes

Peterselieman

Nigel Melker is opgenomen in het opleidingsprogramma van Mercedes. De 19-jarige Nederlandse autocoureur tekende hiertoe vandaag een vijfjarig contract bij het merk uit Stuttgart. Het doel is om uiteindelijk in de Formule 1 te belanden.

"Als zo'n grote naam in de autosport jou ondersteunt en in je gelooft, is dat heel erg mooi. Dat is toch een soort droom die uitkomt," zei Melker die rijdt voor Mücke Motorsport. Hij komt dit jaar uit in zowel de Formule 3 Euroseries als in de GP3 Series. Laatstgenoemde kampioenschap gaat komend weekend in Turkije van start. "Vorig jaar had ik in Istanbul poleposition, dus dat baantje moet mij liggen. Ik heb het geluk dat ik al zes races in de Formule 3 Euroseries heb gereden. Ik zit al in een ritme."

"Mercedes ziet mij het liefst in de DTM, maar dat wil ik zelf liever niet. Dan zit je toch in de toerwagens en dat is niet mijn doel. Ik wil naar de Formule 1," ging Melker verder. Zijn manager Wouter van den Hoek weet echter dat het toch een route is die tot succes kan leiden. "Mercedes wil proberen Nigel hogerop te brengen. Hij heeft hetzelfde contract als de Brit Paul di Resta en die is dit seizoen doorgestroomd naar het formule 1-team van Force India," zei Van den Hoek.