Armstrong sleept Landis niet voor rechter

Olga Kroeders

Lance Armstrong neemt geen gerechtelijke stappen tegen zijn oud-ploeggenoot Floyd Landis. De zevenvoudig Tourwinnaar heeft de termijn van een jaar om een klacht in te dienen wegens smaad laten verstrijken. "We hebben geen zin om nog meer tijd en geld aan Landis te verspillen", zei een woordvoerder van Armstrong tegenover Amerikaanse media.

Landis kwam een jaar geleden met zware beschuldigingen aan het adres van Armstrong. De Texaan zou jarenlang stelselmatig doping hebben gebruikt en ook zijn ploeggenoten daartoe hebben aangezet. Voor de Amerikaanse overheid was dat aanleiding een onderzoek te starten naar mogelijk dopinggebruik bij de inmiddels opgedoekte US Postal-ploeg. Dat onderzoek onder leiding van Jeff Novitzky is nog niet afgerond.

Zelf raakte Landis in 2006 zijn Tourzege kwijt vanwege het gebruik van testosteron. Na jarenlang te hebben verkondigd onschuldig te zijn, trok hij vorig jaar plotseling het boetekleed aan. In januari zette de Amerikaan definitief een punt achter zijn carrière.


Armstrong sleept Landis niet voor rechter (Foto: Novum)