Nintendo Wii wordt goedkoper

Redactie

De Nintendo Wii wordt vanaf 20 mei goedkoper. Een witte of een zwarte versie van de spelcomputer ligt dan voor ongeveer 150 euro in de winkel en wordt geleverd in combinatie met een game. Daarnaast introduceert de gamegigant diezelfde dag de nieuwe Nintendo Selects-reeks.

Een witte Nintendo Wii wordt geleverd met een Wii-afstandsbediening Plus, een nunchuk-uitbreiding, Wii-stuurtje en het racespel Mario Kart. De zwarte Wii bevat twee spellen, namelijk Wii Sports en Wii Sports Resort geleverd op één schijfje. Hoeveel de Wii-spelcomputer precies gaat kosten, laat Nintendo Benelux niet weten. "Dat is aan de winkeliers", aldus de woordvoerder, maar de adviesprijs ligt op 149 euro.

De verlaging van de prijs van de Nintendo Wii komt ongeveer drie weken voordat de gamegigant in Los Angeles een nieuwe spelcomputer onthult. Tijdens de E3-beurs is de Nintendo Feel, zoals de spelcomputer volgens het Zweedse magazine Loading heet, begin juni voor het eerst te bespelen. De nieuwe spelcomputer zou onder andere hogere resolutie beelden, controllers met touchscreen en verbeterde internetfuncties moeten hebben.