Mathijsen werkt in Zeist aan herstel

Peterselieman

Joris Mathijsen heeft zich gemeld in Zeist om daar te werken aan zijn herstel van zijn enkelblessure. Dat melden de KNVB en zijn club HSV vandaag. Mathijsen heeft al enkele maanden last van de blessure. Deze liep hij op tijdens een interland van Oranje tegen Turkije. Na een kopduel kwam hij verkeerd terecht en blesseerde zo zijn enkel.

Mathijsen werkt al enige tijd aan zijn rentree, maar raakt maar niet fit. In overleg met Hamburger SV heeft de 31-jarige Mathijsen nu gekozen voor een intensieve behandeling in Zeist. "De enkel speelde door de dagelijkse arbeid steeds weer op. Dan is het beter om hem volledig te laten genezen", zegt coach Michael Oenning. Aan het begin van deze week is Mathijsen begonnen met revalideren in Zeist en HSV verwacht hem morgen terug in Duitsland.

Het seizoen van de Oranje-international lijkt voorbij. In de Bundesliga zijn nog maar twee speelronden te gaan. HSV neemt het nog op tegen Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Zo kan het zijn dat Mathijsen zijn laatste wedstrijd voor HSV heeft gespeeld. Het Duitse persbureau DPA meldde dinsdag dat hij moet vertrekken na dit seizoen