Vijf keer El Clįsico - De Statistieken

Niels (DerMeister)

FC Barcelona en Real Madrid troffen elkaar dit seizoen maar liefst vijf keer. Tweemaal speelden de ploegen in competitieverband tegen elkaar, twee keer in de Champions League en beide teams speelden ook tegen elkaar in de finale van de Copa del Rey. Hieronder wat statistieken over deze ontmoetingen.

Barcelona mag zich de winnaar noemen van de Clásicos. De formatie van trainer Pep Guardiola moest weliswaar de Copa del Rey afstaan aan Real Madrid (0-1 verlies), maar bleef in competitieverband tegen de Madrilenen zonder verlies (5-0 winst thuis, 1-1 gelijk uit) en schakelde bovendien de ploeg uit in de halve finales van de Champions League (0-2 uit, 1-1 thuis).

In de vijf Clásicos scoorde Barcelona negen doelpunten. Real Madrid kon hier slechts drie treffers tegenover stellen. In de vijf ontmoetingen waren de spelers van Barcelona verantwoordelijk voor het geven van maar liefst 3.817 passes. Dit komt neer op ruim 750 passes per duel. Maar liefst 91% kwam ook aan bij een medespeler.

Real Madrid kwam in de vijf wedstrijden tot 1332 passes, ruim tweeduizend minder dan aartsrivaal Barcelona. Bovendien kwamen slechts 71% van de passes aan. Opvallend detail is dat Xavi in de eerst helft van de return van de Champions League tot 89 passes kwam, terwijl het volledige team van Real Madrid in de gehele wedstrijd niet verder kwam dan 106 passes.

De ploeg van trainer José Mourinho was bovendien verantwoordelijk voor de meeste overtredingen. In de vijf ontmoetingen beging Real Madrid 116 overtredingen. FC Barcelona beging minder overtredingen, maar kwam ook tot een hoog aantal van 82 charges. Verder kreeg Real Madrid in totaal 21 gele kaarten en vier rode kaarten. Alleen in de return van de Champions League bleven de Madrilenen de gehele wedstrijd met elf man op het veld. Barcelona kreeg in totaal zestien gele kaarten en ontving één rode kaart.