Update: Budgetreeks Nintendo Wii bevestigd

Redactie

Nintendo gaat de prijs van een aantal Wii-titels binnenkort verlagen. Dat schrijft Kotaku op basis van informatie die Amerikaanse winkeleigenaren aan de gamewebsite hebben toevertrouwd. De games in de Nintendo Selects-reeks worden voor twintig dollar verkocht.

Update 10.20u
Nintendo heeft bevestigd dat de budgetreeks er komt. Vanaf 20 mei gaat de adviesprijs voor een Nintendo Wii naar 149 euro. Je hebt hierbij keus uit een Wii Sports + Wii Sports Resort-bundel, of een Mario Kart + stuur-bundel. De eerste games die in Europa in de budgetreeks vallen zijn Wii Sports, WarioWare: Smooth Moves, Mario Strikers Charged Football en Animal Crossing: Let's Go to the City.

Origineel bericht
Populaire titels als Mario Super Sluggers, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Smash Bros. Brawl en Wii Sports zouden als eerste deel gaan uitmaken van de budgetreeks. Waarschijnlijk zullen geleidelijk meer titels volgen. Nintendo wil niet op het gerucht reageren.

Vorige week werd bekend dat Nintendo bezig is met een opvolger voor Nintendo Wii. De nieuwe spelcomputer ondersteunt beelden in HD-resolutie. Nintendo onthult haar nieuwe spelcomputer in juni tijdens de E3-beurs in Los Angeles.

Wii

De eerste vier titels

Verschillende andere bronnen noemen ook een verlaging van de prijs van Nintendo Wii naar 149 dollar en de komst van een bundel met daarin niet Wii Sports, maar Mario Kart met stuur. Deze zou beschikbaar komen in de kleuren wit en zwart. Of dit alles ook in Europa uitkomt is nog niet bekend.