Zoekactie vermiste IJmeer definitief gestaakt

Redactie

De zoekactie naar een van de vier opvarenden van een speedbootje dat afgelopen weekend op het IJmeer in de problemen raakte is definitief gestaakt. Dinsdag is nog tevergeefs met een politieboot met sonarapparatuur gezocht. Om 19.00 uur is gestopt met zoeken, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het bootje raakte zaterdagavond laat in de problemen nadat het op de terugreis van Amsterdam naar Almere omsloeg door een hoge golf. Drie opvarenden wisten op eigen kracht het land te bereiken. De vierde persoon, een 45-jarige man uit Lelystad, is niet in het water of aan land aangetroffen. Hij is mogelijk verdronken.

Maandag en dinsdag werd met de politieboot met sonarapparatuur zonder succes in een van tevoren bepaald gebied gezocht. Tenzij nieuwe aanwijzingen binnenkomen, wordt niet opnieuw gestart met zoeken. Wel wordt het gebied extra in de gaten gehouden, aldus de woordvoerder. Ook zal een politiehelikopter af en toe nog een zoekactie boven het gebied uitvoeren.