Komiek Zach Galifianakis winnaar internet-Oscars

picodealion

Zach Galifianakis heeft vier Webby Awards in de wacht gesleept. De 41-jarige acteur, bekend van de komedies The Hangover en Due Date, verdiende de 'Oscars van het web' door zijn bijdrage op het internet.

Galifianakis won met zijn webserie Between Two Ferns with Zach Galifianakis de prijzen voor beste persoonlijkheid op het web, beste korte komedie en beste online show. De laatste award won hij tweemaal: één toegewezen door de jury en één door het publiek.

Justin Bieber verdient volgens de stemmers de Webby voor Best Comedy Video, met zijn overname van Funny or Die. De website veranderde in het kader van 1 april in Bieber or Die: Biebers wil is wet. Twee awards gaan naar Friends-actrice Lisa Kudrow voor haar rol als ongeduldige therapeute in een webserie.

De prijzen zijn een initiatief van de International Academy of Digital Arts and Sciences, een groep van circa 750 internetexperts. Op 13 juni kunnen de winnaars hun Webby Award ophalen in New York en mogen ze een geweldige speech geven van maximaal vijf woorden.


Zach Galifianakis (Foto: Novum)