Butt jaar langer bij Bayern München

Olga Kroeders

Hans-Jörg Butt heeft zijn contract bij Bayern München met een seizoen verlengd. De 36-jarige doelman blijft nu tot de zomer van volgend jaar bij de Rekordmeister. Zijn collega-doelman Thomas Kraft gaat de nummer drie van Duitsland wel verlaten.

"Butt is een geweldige doelman. Ik ben zeer blij dat hij nog een jaar blijft", benadrukt algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern. "Dit gebeurt ook op aandringen van de nieuwe trainer Jupp Heynckes." Butt moest onder de ontslagen trainer Louis van Gaal dit seizoen zijn plaats afstaan aan Kraft, dit tot ergernis van de clubleiding van Bayern.

Nadat Van Gaal vertrok, koos interim-trainer Andries Jonker weer voor Butt. De ervaren sluitpost moet volgend seizoen waarschijnlijk de concurrentie aangaan met Manuel Neuer. De keeper van Schalke 04 wordt nadrukkelijk genoemd als de nieuwe doelman van de Zuid-Duitsers.

De 22-jarige Kraft ziet voor zichzelf geen toekomst meer bij Bayern. "Zijn doel is om eerste doelman te worden, maar dat kunnen we hem niet garanderen", vertelt technisch directeur Christian Nerlinger.