Seedorf sluit terugkeer naar Ajax voorlopig uit

Peterselieman

Het is niet zeker of Clarence Seedorf volgend seizoen nog voor AC Milan speelt. Wel sluit de speler een terugkeer naar Ajax uit. De vorige week geridderde middenvelder wil eerst de dubbel pakken met Milan voor hij na gaat denken over zijn toekomst.

Seedorf verwacht nog drie seizoenen te spelen en zal zijn keuze voor dertig procent vanuit zijn verstand en voor zeventig procent op gevoel maken, vertelt hij tegen NUsport. "Dat is altijd goed gegaan, ik vertrouw erop dat het nu weer goed gaat", zegt hij. De middenvelder kreeg vorige zomer een telefoontje van toenmalig Ajax-trainer Martin Jol om de speler te polsen voor een terugkeer. Seedorf noemde het eervol, maar vond dat hij nog niet klaar was bij Milan.

De 35-jarige Seedorf zegt nu: "Zeg nooit nooit, maar op dit moment is een terugkeer naar Ajax niet aan de orde. Neemt niet weg dat ik Ajax altijd blijf volgen, dat doe ik met alle ploegen waar ik gespeeld heb. Zo zit ik met spanning te kijken naar Ajax' titelrace en met evenveel spanning naar Sampdoria; of die wel in de Serie A blijven. Maar op dit moment is een terugkeer naar Nederland niet één van de opties."