GP-besluit Bahrein maand uitgesteld

Peterselieman

De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft van autosportfederatie FIA nog een maand de tijd gekregen om aan te tonen dat het in het land veilig is om later dit jaar te gaan racen. Voor 3 juni moet duidelijk zijn of het Formule 1-circus neer kan strijken in het koninkrijk of dat er dit jaar maar negentien races zijn.

Door de onrust in Bahrein werd de openingsrace van het seizoen afgelast. De laatste weken zijn er vele gesprekken geweest om te bepalen of de race dit jaar niet alsnog een plaats op de kalender zou moeten hebben, maar een besluit is mede door de aanhoudende protesten niet genomen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone drong daarom aan om het besluit een maand uit te stellen, iets waar de FIA nu in mee is gegaan.

"We hebben de Bahrain Motor Federation en het Bahrain International Circuit uitstel gegeven tot de World Motor Sport Council-vergadering op 3 juni. Deze beslissing is genomen na contact met de autoriteiten in Bahrein en de commerciële uitbater van de sport, Formula One Management," zo meldt de FIA.

De organisatie in Bahrein heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. "De situatie ontwikkelt zich positief," zo meldde de voorzitter van het Sakhir-circuit, Zayed Rashid Alzayani eerder al.