[Premier League] City steviger op de vierde plaats

Olga Kroeders

Manchester City stevent af op de vierde plaats in de Premier League. De Citizens boekten vandaag een nipte 2-1 thuiszege op West Ham United. Nigel de Jong was een van de doelpuntenmakers. City heeft met nog drie wedstrijden te gaan 62 punten. De voorsprong op achtervolgers Liverpool en Tottenham Hotspur bedraagt zeven punten. West Ham blijft met 32 punten hekkensluiter.

City stond na een kwartier al op een comfortabele voorsprong. De Jong opende al na tien minuten de score uit een afgeslagen corner van Aleksandar Kolarov. Niet veel later stond het 2-0. David Silva vond met een mooie steekbal Pablo Zabaleta en zijn voorzet werd door West Ham-verdediger Lars Jacobsen in eigen doel gewerkt.

City nam na die snelle voorsprong wat gas terug en daardoor kwamen de bezoekers via een treffer van Demba Ba terug in de wedstrijd. West Ham bleek echter niet in staat om meer te forceren dan alleen de aansluitingstreffer.

City kreeg ook in het tweede bedrijf de beste kansen en was via Mario Balotteli dicht bij een derde treffer. De Italiaanse spits trof echter de lat. Het bleek meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waarmee de overwinning van City ook niet meer in gevaar kwam.


  City steviger op de vierde plaats  (Foto: Novum)