[Premier League] United verliest topper van Arsenal

Olga Kroeders

Manchester United is nog allerminst zeker van de titel in de Premier League. United verloor vandaag de topper van Arsenal met 1-0 door een treffer van Aaron Ramsey. De ploeg van Sir Alex Ferguson heeft met nog drie speelronden te gaan slechts drie punten voorsprong op nummer twee Chelsea. Arsenal, dat derde staat, volgt op zes punten achterstand van de Red Devils.

Arsenal, dat de laatste drie duels niet kon winnen, was in het eigen Emirates Stadium de bovenliggende partij. De Gunners kregen al in de beginfase kansen via Jack Wilshere en Theo Walcott, maar beide Engelsen troffen geen doel.

United kroop daarna wat uit zijn schulp, maar de ploeg van Ferguson ontbeerde creativiteit om het Arsenal echt lastig te maken. Na een klein half uur ontsnapte United zelfs aan een strafschop, nadat Nemanja Vidic een voorzet richting Robin van Persie overduidelijk met zijn hand beroerde.

Hoewel Arsenal voor rust een een strafschop was ontnomen, maakten de Gunners in het tweede bedrijf toch de verdiende treffer. Aaron Ramsey was de doelpuntenmaker voor de ploeg van Arsène Wenger. De jonge middenvelder schoot op aangeven van Van Persie prima binnen.

United drong na de treffer van Ramsey aan voor de gelijkmaker. De bezoekers hadden ook recht op een strafschop na een overtreding op invaller Michael Owen, maar scheidsrechter Chris Foy weigerde andermaal om naar de stip te wijzen. United bleef daarna Arsenal onder druk houden, maar de nederlaag kon niet meer voorkomen worden.


United verliest topper van Arsenal (Foto: Novum)