[Premier League] Suárez en Kuijt bezorgen Liverpool zege

Olga Kroeders

Liverpool heeft zondag een knappe zege geboekt op Newcastle United. De ploeg van trainer Kenny Dalglish won met 3-0 op Anfield en evenaart nummer vijf Tottenham Hotspur, dat nog een duel tegoed heeft. Newcastle, met doelman Tim Krul in de basis, blijft twaalfde in de Premier League. Luis Suárez en Dirk Kuijt scoorden ieder eenmaal.

Maxi Rodriguez schoot de Reds al na tien minuten op voorsprong. Krul ging vrijuit op het van richting veranderde schot van de Uruguayaan. Na een uur spelen verdubbelde Kuijt de score voor de thuisploeg vanaf de stip. Suárez, die even later op aangeven van de Katwijker voor de 3-0 zou tekenen, veroorzaakte de strafschop.

Birmingham City hield concurrent Wolverhampton Wanderers in eigen huis knap op 1-1. De thuisploeg speelde een uur met tien man na rood voor Craig Gardner en kwam op achterstand door een strafschop van Steven Fletcher. Sebastian Larsson bracht de thuisploeg na een halfuur spelen op gelijke hoogte, waarna er niet meer werd gescoord. Birmingham staat vijftiende in de Premier League. De Wolves blijven negentiende en voorlaatste.


Suárez en Kuijt bezorgen Liverpool zege (Foto: Novum)