De Boer neemt Cvitanich niet mee naar Heerenveen

Olga Kroeders

Dario Cvitanich reist niet met Ajax mee naar het Abe Lenstra Stadion voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Het is niet duidelijk waarom Frank de Boer de Argentijn thuis laat.

De selectie van achttien spelers werd gisteren op de clubwebsite bekend gemaakt. Naast het ontbreken van Cvitanich zijn er geen veranderingen in de selectie. De Boer heeft in de aanval de beschikbaarheid over Mounir el Hamdaoui, Siem de Jong, Miralem Sulejmani, Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio.

Nicolás Lodeiro zit wederom bij de wedstrijdselectie. De Uruguayaan kwam wegens lang blessureleed deze jaargang nog niet in actie. Ajax won dit jaar in eigen huis met 3-1 van Heerenveen. El Hamdaoui was tweemaal trefzeker en ook Vurnon Anita mocht een treffer op zijn naam schrijven.

Het duel in Friesland is van groot belang voor Ajax om in de titelrace mee te blijven doen. Als de Amsterdammers verliezen, kan Twente vandaag voor de tweede keer op rij kampioen worden. Dan moet ook PSV puntverlies lijden. Bij een overwinning houdt de ploeg van De Boer de kans op de dertigste landstitel in eigen hand, aangezien het op de laatste speeldag FC Twente in eigen huis treft.