Mortal Kombat handhaaft koppositie

Redactie

Voor de tweede opeenvolgende week is Mortal Kombat het populairste spel van Nederland. Volgens gegevens van marktonderzoeksbureau GfK is de PlayStation 3-versie van het vechtspel het meest verkocht, gevolgd door de Xbox 360-versie. Hiermee weet het vechtspel nieuwkomers als het puzzelschietspel Portal 2 en de online schietgame Socom: Special Forces achter zich te houden.

Socom: Special Forces is een opmerkelijke titel in de verkooptoptien van deze week. Het schietspel, dat op de zesde plaats staat, is volledig afhankelijk van een internetverbinding om het te kunnen spelen. Op dit moment is het PlayStation Network dat hiervoor gebruikt wordt echter offline. Sony probeert de schade die hackers vorige week hebben gericht te herstellen. Gamers die Socom: Special Forces kopen, kunnen het dus niet spelen.

Het schietspel Crysis 2 is na vijf weken uit de lijst verdwenen. Ook genregenoot Call of Duty: Black Ops dreigt na 25 weken de top tien te verlaten. De PlayStation 3-versie is gezakt van de vierde naar de achtste plaats.

01. Mortal Kombat (PlayStation 3)
02. Mortal Kombat (Xbox 360)
03. Pokémon White (Nintendo DS)
04. Pokémon Black (Nintendo DS)
05. Portal 2 (PlayStation 3)
06. Socom: Special Forces (PlayStation 3)
07. Portal 2 (Xbox 360)
08. Call of Duty: Black Ops (PlayStation 3)
09. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
10. Wii Party (Nintendo Wii)