Ajax houdt Dost nog altijd in de gaten

Jeffrey

Bas Dost staat zondag met sc Heerenveen tegenover de club die hem afgelopen transferperiode net niet binnenhaalde. Ajax-trainer Frank de Boer is nog altijd geïnteresseerd.

Bas Dost was afgelopen winter dicht bij een overgang naar Ajax. Nu, enkele maanden na de mislukte transfer, moet Ajax tegen Dost zien te winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven. "Bas doet het momenteel goed bij Heerenveen", gaf Ajax-trainer Frank de Boer aan in de aanloop naar het duel.

"Hij heeft de afgelopen acht wedstrijden in de basis gestaan en vier keer op rij gescoord. We houden hem zeker in de gaten", aldus de trainer die ook nog aangaf of Dost nou juist punten zou scoren bij de trainer door zijn best te doen of juist niet. De Boer antwoordde: "Hij moet zijn stinkende best doen."

"Zo'n club komt ook niet elke dag lang", zei Dost tegenover Voetbal International na de mislukte transfer. "Maar het is nu voorlopig voorbij. Ik richt me volledig op Heerenveen." Toen al wist hij dat de Amsterdammers hem zouden blijven volgen. "De bal ligt helemaal bij mij. Ik zal moeten bewijzen dat ik die club waard ben. Ik moet nu doorzetten."