RBC nog dieper in financiële problemen

Olga Kroeders

Het noodlijdende RBC Roosendaal heeft er een probleem bij gekregen. Naast een acuut tekort van 700 duizend euro, waarvoor het tevergeefs bij de gemeente Roosendaal aanklopte, heeft de club er een nieuwe vordering bij. De Gemeente Bergen op Zoom heeft nog 47 duizend euro tegoed van RBC voor het gebruik van trainingsvelden.

Bergen op Zoom wil dat de Roosendalers snel over de brug komen en onderzoekt welke stappen het hiertoe moet nemen. Twee jaar terug zag de West-Brabantse gemeente nog af van gerechtelijke stappen tegen RBC.

De Brabantse eerstedivisionist kreeg van de KNVB tot 29 april om aan te tonen dat er genoeg geld in kas was om aan de betalingsverplichtingen van het lopende seizoen te voldoen. Dat geld is er niet, waardoor de voetbalbond kan overgaan tot puntenaftrek. Directeur Jeffrey Kooistra denkt dat RBC in dat geval ophoudt te bestaan.

De club bezet momenteel de zestiende plaats in de Jupiler League met twee punten voorsprong op nummer laatst Almere City FC. Bij puntenaftrek is de kans groot dat RBC degradeert naar de nieuwe Topklasse en zijn proflicentie kwijtraakt. Deze nieuwe divisie moet een brug vormen tussen het betaald voetbal en de hoogste klassen van het amateurvoetbal in Nederland.