Oddworld-serie krijgt tweede leven

Redactie

De Oddworld-serie wordt nieuw leven ingeblazen door gamestudio Just Add Water. Verschillende action-adventures uit de serie worden opnieuw uitgegeven. Deze spellen verschijnen in ieder geval voor PlayStation 3. Daarnaast is een nieuw strategiespel in productie. Dat schrijft de Britse website Eurogamer. Sinds Oddworld: Stranger's Wrath in 2005 op de markt kwam, is er geen nieuw Oddworld-spel meer verschenen.

Just Add Water wil het strategiespel Oddworld: Hand of Odd alsnog op de markt gaan brengen. Hand of Odd werd in 1998 aangekondigd, maar de productie werd een jaar later stilgelegd. De kans dat het spel op een spelcomputer verschijnt, is minimaal. Het bedrijf laat zich liever inspireren door populaire spellen als Farmville op Facebook en Smurf's Village voor de iPad.

Twee action-adventures verschijnen in ieder geval voor Playstation 3. Oddworld: Stranger's Wrath uit 2005 en Oddworld: Munch's Oddysee uit 2002 worden dit jaar in verbeterde grafische kwaliteit opnieuw uitgegeven. Daarnaast overweegt Just Add Water om Abe's Oddysee of Abe's Exoddus, uit 1997 en 1998, ook opnieuw op de markt te brengen. Hierover is nog geen besluit genomen.

In elk van de Oddworld-spellen staat het avontuur van een bepaald personage centraal. Zo speelt Munch de hoofdrol in Oddworld: Munch's Oddysee en staat Abe in de schijnwerpers in Oddworld: Abe's Oddysee. Volgens Lorne Lanning, de bedenker van de gameserie, is er nog geen duidelijkheid over een Xbox 360-versie van de spellen.