Boessen: "Houden zeventiende plek vast"

André

VVV-Venlo gaat rechtstreekse degradatie naar de Jupiler League ontlopen. Dat is de stellige mening van coach Wil Boessen.

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie staan de Venlonaren op de zeventiende plek met drie punten voorsprong op hekkensluiter Willem II. VVV neemt het dit weekend op tegen Feyenoord en ontmoet een week later De Graafschap. Willem II kruist de degens met FC Twente en NAC Breda.

Boessen is ervan overtuigd dat VVV niet als laatste in de competitie gaat eindigen. "Dat gaan we redden", laat de trainer weten aan Voetbal International. "We houden de zeventiende plaats vast."

VVV had zich al nagenoeg 'veilig' kunnen spelen als het een voorsprong tegen sc Heerenveen niet in de slotseconde uit handen had gegeven. "Eigenlijk hebben we ons doel op een seconde gemist. Maar als we tegen Feyenoord en De Graafschap net zo spelen, ben ik ervan overtuigd dat het goed komt. Als we echter spelen zoals onlangs tegen N.E.C. Nijmegen of Roda JC (respectievelijk 4-1 en 5-2 verlies), hebben we wél een probleem."

Ook als VVV rechtstreekse degradatie dit weekend al af weet te wenden, gaat het vol voor de zege tijdens de laatste competitiewedstrijd. "In feite beginnen we het traject van de voorbereiding op de play-offs. Of ik me al druk maak over eventuele tegenstanders in de nacompetitie? Nee. Wil je recht hebben op handhaving en nog een jaar Eredivisie, dan moet je gewoon al deze wedstrijden winnen. Anders verdien je het niet eens."