Dost: "Wil gewoon winnen van Ajax"

Peterselieman

Dit weekend staat in de Eredivisie het duel tussen sc Heerenveen en Ajax op het programma. Voor Bas Dost een bijzonder duel omdat hij in de winterstop bijna naar Amsterdam verkast was. Nu heeft hij met de Friese club slechts één doel voor ogen en dat is winnen van Ajax om zo nog wat kleur te geven aan een mislukt seizoen.

Dost had er in de winterstop zelfs een arbitragezaak voor over om onder zijn nog 4,5 jaar durend contract uit te komen en uiteindelijk waren alle partijen het vrijwel eens over een overgang, maar deze kwam er niet. Sindsdien heeft de aanvaller niets meer van Ajax gehoord. Daarom is hij getergd om zondag goed te presteren. "Het kan me geen moer schelen wie er kampioen wordt, ik wil gewoon winnen," zei hij dan ook.

"Met Ajax heb ik helemaal geen contact meer gehad. Sinds dat belletje van Frank de Boer, die aangaf dat het jammer was dat het niet doorging, heb ik voor de rest niets meer gehoord. Ik ben er ook totaal niet meer mee bezig. Ik wil scoren en presteren en zie wel wat er verder gebeurt. Het is aan hen of ze me nog steeds willen hebben," zei Dost in het AD.

Dost kan inmiddels beter opschieten met Heerenveen-trainer Ron Jans en staat de laatste weken weer regelmatig in de basis. Ook vindt hij het net weer. "Ik lig nog vier jaar vast. Dus als een club mij wil hebben, moeten ze veel geld betalen," zei de spits aan wie na dit jaar een prijskaartje van 10 miljoen euro hangt. "Dat zou ik niet betalen voor mezelf. We moeten zien wat er gaat spelen. Dit is in elk geval niet het seizoen waarop ik had gehoopt."