Turbine krijgt volledige controle over Midden Aarde

Redactie

De online game rond Lord of the Rings is binnenkort volledig in handen van Turbine Entertainment. Ook de Europese rechten zijn met ingang van juni in handen van de Amerikaanse gamestudio. Dat schrijft het gamevakblad Develop.

Vorig jaar werd in de Verenigde Staten de overstap gemaakt naar het zogenaamde free-to-play-verdienmodel. Door het spel gratis aan te bieden en geld te vragen voor bijvoorbeeld extra gebieden, is de omzet verdrievoudigd in de VS. In Europa is de game recent overgestapt naar dit model.

In juni neemt Turbine in Europa de service volledig over. Spelers kunnen dan abonnementen afsluiten en op die manier in één keer alles afkopen of kleine voordelen kopen via een online winkel. Bestaande abonnementen die bij Codemasters zijn afgesloten, worden overgezet. Volgens het gamebedrijf zouden spelers niets moeten merken van de overgang naar de nieuwe beheerder.

The Lord of the Rings Online werd in 2007 op de markt gebracht. In de game kan de speler als Hobbit op avontuur gaan binnen de door J.R.R. Tolkien verzonnen wereld.