Paffett: "Hard werken bij McLaren"

Peterselieman

Gary Paffett is goed te spreken over de inzet die zijn Formule 1-team McLaren de afgelopen maanden getoond heeft. De Britse renstal leek deze winter de plank mis te slaan en er niet bij te zitten, maar enkele noodgrepen hebben er voor gezorgd dat de MP4-26 alsnog een succes genoemd mag worden.

"Het is hetzelfde als wat we in de afgelopen drie jaar hebben ontwikkeld. Hoe monteer je de uitlaten, wat doe je met de vloer? Dat is tegenwoordig een heel belangrijk punt in de Formule 1. In de winter hadden we verschillende soorten uitlaten en die werkten allemaal eigenlijk niet. Dus op het laatste moment besloten we dat te veranderen en dat bleek een gouden zet. Het werkte in de windtunnel en op het circuit en we zijn het sindsdien steeds meer aan het verbeteren," zei testrijder Paffett over de lastige winterperiode tegen GPUpdate.

De Brit legt uit waarom McLaren nu de snelheid wel te pakken heeft. "Eigenlijk gewoon veel hard werken. Ik heb altijd gedacht dat de auto in de basis gewoon goed is, maar in het testen misten we gewoon iets dat we nu wel gevonden hebben. Maar we moeten nog wel wat werk verzetten om de Red Bulls te pakken."

Paffett zal dit seizoen naast het testen voor McLaren wederom in de DTM uit gaan komen. Ooit hoopt hij net als Paul di Resta in de Formule 1 te belanden. "Dat is nog altijd een droom en iets wat ik wil bereiken. Het is me dit jaar niet gelukt, dus ik blijf me voorlopig gewoon op de DTM concentreren."