Vacansoleil-ploeg raakt niet in paniek

Peterselieman

De leiding van de Vacansoleil-ploeg zegt niet in paniek te zijn geraakt nu het team in de UCI World Tour naar de achttiende en laatste plaats is afgezakt. Team Leopard staat na Luik-Bastenaken-Luik eerste, terwijl de Raboploeg de zesde stek bezet.

Aan het eind van het jaar degraderen de onderste twee ploegen uit de World Tour naar de ProContinental Tour. Mocht Vacansoleil daar blijven staan dan moet de ploeg weer op wildcards hopen wil ze deelnemen aan grote koersen. "We willen in iedere koers gewoon zo goed mogelijk presteren en als het kan meedoen voor de overwinningen. We gaan niet koersen voor de punten," zei ploegleider Michel Cornelisse.

"Door het wegvallen van Riccardo Riccò missen we een belangrijke pion. Daar hadden we toch een deel van de ploeg omheen gebouwd. Duidelijk is dat we voor volgend jaar een sprinter en een klassementstrenner erbij moeten hebben. Dat zijn belangrijke renners voor de punten," zei Cornelisse. "We rijden in veel koersen met een jonge ploeg. Zij rijden zich goed in beeld. In de kleinere wedstrijden winnen we genoeg, maar in de WorldTour moeten we vaker in de top-tien eindigen. Ik ben ervan overtuigd dat die klasseringen vanzelf komen."