Pirelli blijft werken aan banden

Peterselieman

De eerste drie races van het Formule 1-seizoen 2011 hebben veel spanning en sensatie gebracht, mede door de banden van Pirelli. Het is voor de Italiaanse rubbermaker echter geen reden om achterover te gaan leunen, omdat er altijd verbeteringen mogelijk zijn.

Voorafgaand aan het seizoen werd er gevreesd dat de slijtage zodanig hoog was dat de rijders vaak de pits op moesten zoeken. Dit voor een deel ook uitgekomen en ook dat de banden zich niet altijd houden zoals ze moeten doen. Motorsportbaas van Pirelli, Paul Hembery, is tevreden. "We hebben veel lof ontvangen naar aanleiding van de eerste paar Grands Prix, dus als het zo doorgaat krijgen we een geweldig jaar."

Later dit jaar zullen mogelijk enkele verbeteringen aan de banden volgen. "We denken er nu bijvoorbeeld over om de harde banden wat duurzamer te maken. We zijn er de laatste paar races achtergekomen dat deze banden eigenlijk drie of vier ronden langer mee zouden moeten gaan, zeker waar het circuits met een ruwer wegdek betreft."

Het circuit Istanbul Park waar op 8 mei geracet wordt is volgens Hembery het meest veeleisende van het jaar. "Dat circuit is qua slijtage waarschijnlijk gelijk aan Maleisië, of misschien nog wel iets erger. Het is voor ons als bandenleverancier dan ook de meest uitdagende baan, terwijl het daardoor wat de strategie in de race betreft ook weer een andere aanpak vereist."