Van der Sar wil 'redelijke' carrière in stijl afsluiten

Peterselieman

Edwin van der Sar is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. Hij wil de voetballerij niet via de achterdeur verlaten, maar met twee grote prijzen. Met Manchester United strijdt de doelman nog voor het kampioenschap in Engeland en de Champions League.

Van der Sar kan in zijn honderdste wedstrijd in de Champions League op Wembley zijn laatste prijs pakken. Maar voordat het zover is moet eerst Schalke 04 worden verslagen in de halve finale. En dat is geen makkelijke opgave, weet ook de doelman. Vooral Raúl is volgens Van der Sar een gevaar.

"Een fantastische speler. Hij heeft ontzettend lang bij Real Madrid gespeeld en heeft daar enorm veel doelpunten gemaakt. Bovendien is hij topscorer aller tijden in de Champions League. We mogen hem geen moment uit het oog verliezen. Onze verdedigers moeten op hun hoede zijn; aan een klein kansje heeft Raúl genoeg om te scoren," zei Van der Sar.

Al twee keer won de keeper de cup met de grote oren. Met Ajax was het in 1995 raak en met Manchester United in 2008. "Het is altijd fijn om onderdeel uit te maken van een winnend team. We doen het de laatste tijd goed, hopelijk kunnen we dat vasthouden. Ik heb tot nu toe een redelijke carrière gehad, hopelijk kan ik in stijl afsluiten."