Dames Laren naar halve finale EC1

Frank (franklop)

De vrouwen van Laren hebben zich in Den Bosch geplaatst voor de halve finales van de European Club Champions Cup. In de kwartfinale werd het Duitse UHC Hamburg met 5-1 verslagen.

Na een fellere start van Hamburg, was het Laren dat de eerste echte kans kreeg en deze werd direct benut. In de negende minuut schoof Carlijn Welten de bal uiterst precies in het hoekje van het Duitse doel. Na een gemiste cornervariant van Hamburg was het opnieuw Laren dat mocht juichen. Een verwoestende backhand van Juliette Hentenaar verdween hoog achter keepster Yvonne Frank.

Laren, dat inmiddels de tegenstander goed in bedwang hield, kwam via Lisanne de Lange op 0-3, die na een knappe actie en doelpoging van Welten er snel bij was om de rebound binnen te slaan. Toen pas kon Hamburg wat terug doen. Eileen Hoffmann verschalkte met een slimme tip-inn de defensie van Laren.

Na rust was de Nederlandse ploeg opnieuw de baas op het veld. Hamburg kwam ook nog eens met tien man te staan, na een gele kaart voor Lisa Hahn. Toch waren er wel kansen voor de Duitse ploeg, maar Joyce Sombroek stond goed te keepen. Tien minuten na rust gooide Kim Lammers, namens Laren, de wedstrijd definitief in het slot, na een knappe combinatie met Naomi van As.

Pas in de slotfase kon Laren vrijuit spelen, wat nog enkele technische hoogstandjes opleverde. Het vijfde doelpunt was echter geen hoogstandje. Een slap schot van Julia Müller werd bijster slecht door de Duitse keepster verwerkt, tot in het eigen net. Niettemin schaart Laren zich eenvoudig bij de laatste vier teams, die in juni gaan strijden om de felbegeerde Europese cup.

Coach Alexander Cox was na afloop, logischerwijs, een tevreden man. "Ik had wat meer tegenstand verwacht. Hamburg is normaal gesproken een moeilijk te bespelen team, maar wij hebben vier kwarten gewoon goed gespeeld. De verdediging stond goed en voorin waren we scherp. Zeker aan het begin. Dat is iets waar we ons ook op gericht hadden; goed beginnen. Met dit warme weer is het lekker als je snel op voorsprong komt en dat gebeurde gelukkig. Ik ben heel tevreden met de inzet van het team. Ook de rest van de wedstrijd hebben we met veel energie gespeeld en dat resulteerde in een prima uitslag voor ons."