[NBA] Philadelpia klopt Miami Heat in slotfase

Olga Kroeders

Philadelphia 76ers heeft zijn eerste zege in de play-offs te pakken. De NBA-ploeg won zondag in eigen huis het vierde duel in de best-of-seven-serie met 86-82. Miami Heat leidde anderhalve minuut voor het eind nog met zes punten. Het won de eerste drie duels in de serie en leidt met 3-1. Woensdag volgt het vijfde duel, dat in Miami wordt gespeeld.

Philadelphia startte sterk, maar kon de voorsprong zoals zo vaak deze serie niet vast houden. Miami Heat scoorde er lustig op los in het tweede kwart en nam de leiding weer over. Thaddeus Young (76ers) en James Jones (Heat) kregen een technische fout aan hun broek na een opstootje aan de zijlijn. Young deelde een kopstoot uit.

Bij rust leidde Miami met 47-46 en de ploeg uit Florida breidde die voorsprong gestadig uit na de onderbreking. In het laatste kwart leek Miami eenvoudig met de zege aan de haal te gaan, maar Philadelphia gaf zich niet zonder slag of stoot over. Terwijl Dwyane Wade, James en Bosh het af lieten weten in de slotfase namens Miami, gingen de 76ers verrassend met de zege aan de haal.

Boston Celtics bereikte de halve finale. New York Knicks werd met 101-89 verslagen waardoor Boston op een onoverbrugbare 4-0 voorsprong staat. Atlanta won met 88-85 van Orlando. In de best-of-seven series is daar de stand 3-1 in het voordeel van Atlanta. New Orleans versloeg LA Lakers met 93-88. In de best-of-seven staat het nu 2-2.

Philadelpia klopt Miami Heat in slotfase (Foto: Novum)