[Premier League] Arsenal onderuit bij Bolton

Redactie

Arsenal rest slechts een theoretische kans op het landskampioenschap. De Londenaren verloren zondag met 2-1 bij Bolton Wanderers, waardoor de achterstand op koploper Manchester United opliep tot negen punten met nog vier wedstrijden voor de boeg. De Gunners staan derde met acht punten meer dan Manchester City, dat twee duels minder speelde. Bolton blijft achtste.

Bolton had al een aantal mogelijkheden gemist toen Daniel Sturridge de Trotters halverwege de eerste helft op voorsprong kopte. Samir Nasri had daarvoor de bal van de lijn gehaald. Het was alweer de zevende goal in negen wedstrijden voor Sturridge, die in de winter werd gehuurd van Chelsea. Robin van Persie schoot op slag van rust hoog over.

Vlak na rust had Bolton de voorsprong moeten verdubbelen. Kevin Davies faalde echter vanaf elf meter, waardoor Arsenal in de race bleef. Van Persie bracht de Londenaren een minuut later alweer langszij. Nasri en Van Persie misten in het vervolg kansen op de 2-1. Met name Nasri had moeten scoren toen hij alleen voor doelman Jussi Jaaskelainen werd gezet.

In blessuretijd zette Tamir Cohen de 2-1 op het scorebord namens Bolton. De Israëlier kopte raak uit een corner, trok zijn shirt uit en barstte op het veld in tranen uit. Op zijn ondershirt toonde hij een foto van zijn dit jaar verongelukte vader.


[Premier League] Arsenal onderuit bij Bolton (Foto: Novum)