Ook Visconti verdachte in zaak-Ferrari

Olga Kroeders

Giovanni Visconti (Farnese) heeft bezoek gehad van de Italiaanse justitie in verband met het onderzoek naar 'dopingarts' Michele Ferrari. Bij de kampioen van Italië werden naar verluidt medische gegevens, computers en andere persoonlijke gegevens geconfisceerd. Ook ploeggenoot Diego Caccia en Sky-renner Morris Possoni kregen bezoek.

Een woordvoerder van Farnese Vini-Neri Sottoli, de werkgever van Visconti en Caccia, bevestigde dat Visconti bezoek had gehad van de politie, maar hield vast aan de onschuld van de kopman. "Zowel het team als Giovanni zelf is onaangedaan door het onderzoek. We laten het recht zijn beloop krijgen en zijn overtuigd dat Giovanni zijn onschuld aan zal kunnen tonen."

Team Sky was nog niet op de hoogte van het nieuws omtrent Possoni en komt later met een officiële verklaring.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door openbaar aanklager Benedetto Roberti in samenwerking met Jeff Novitzki van het Amerikaanse agentschap voor voedsel- en medicijnen. Novitzky heeft de leiding over het onderzoek naar Lance Armstrong en zijn oude team US Postal. Meer dan 100 personen worden naar verluidt onderzocht.