HSV zonder Mathijsen tegen Stuttgart

Olga Kroeders

Joris Mathijsen blijft last houden van een enkelblessure. De verdediger miste hierdoor al meerdere wedstrijden. Ook het duel met VFB Stuttgart komt te vroeg voor de international.

Mathijsen liep vorig jaar november in de oefeninterland tegen Turkije een zware enkelblessure op. De 69-voudig international liet zich vervolgens opereren en keerde in februari terug op het veld. Die rentree was niet zonder gevolgen, want Mathijsen bleef last houden van het gewricht.

De ervaren kracht in de defensie van HSV is niet de enige Nederlander die kampt met fysiek ongemak. Ook aanvaller Ruud van Nistelrooij is niet inzetbaar tegen Stuttgart. Verwacht wordt dat hij vier tot zes weken aan de kant staat met een spierblessure die hij opliep tegen Borussia Dortmund.

Voor trainer zijn de blessures van de Nederlanders een forse streep door de rekening. Die Rothosen staan momenteel zevende in de Bundesliga en hebben nog een kleine kans op plaatsing voor Europees voetbal. Vorig seizoen liep HSV een ticket voor de Europa League op de laatste speeldag mis.