Spartak Moskou denkt aan Lippi

Olga Kroeders

Spartak Moskou is bij haar zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij Marcelo Lippi. Valeri Karpin diende eerder deze week zijn ontslag in als trainer bij de Moskovieten.

Volgens het Russische medium Sport den za Dnom zijn de gesprekken tussen de Italiaan en de club al in volle gang. De oefenmeester liet zich laatst ontvallen dat hij na zijn rustjaar graag weer eens wilde coachen "het liefst buiten Italië en bij een club waar een goede sfeer hangt".

Spartak Moskou is slecht aan het Russische seizoen begonnen. De club heeft slechts vijf punten uit vier duels en kreeg onlangs in de Europa League een ongenadig pak slaag van FC Porto (10-3 over twee wedstrijden). Dit deed coach Valeri Karpin besluiten om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.

Lippi was op het afgelopen WK nog trainer van Italië maar dat toernooi liep uit op een debacle. De Italianen werden laatste in een poule met Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland. Vier jaar eerder was de keuzeheer utierst succesvol; in Duitsland leidde hij de Squadra Azzuri naar de wereldtitel.