Mario en Sonic naar Olympische Spelen 2012

Redactie

De ooit rivaliserende mascottes van Nintendo en SEGA worden voor de vierde keer samen in een spel verwerkt. Game-uitgever SEGA  heeft donderdag Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012 aangekondigd voor Nintendo 3DS en Nintendo Wii. Wanneer het spel verschijnt, maakt de uitgever later dit jaar bekend.

Eerder waren Super Mario en Sonic the Hedgehog samen te zien in Mario & Sonic op de Olympische Spelen en Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen. Daarnaast maakten de twee karakters deel uit het vechtspel Super Smash Bros. Brawl voor Nintendo Wii. In de jaren negentig waren SEGA en Nintendo nog geduchte concurrenten. Beide bedrijven hadden eigen spelcomputers. Kort na de komst van Dreamcast rond de eeuwwisseling besloot SEGA uit de hardware-business te stappen. Met Nintendo Wii is Nintendo inmiddels marktleider.

In de Wii-versie komen nieuwe sporten als voetbal en dressuur naast de bekende atletiek- en zwemonderdelen. Nintendo 3DS krijgt in totaal 50 events die zowel in singleplayer als multiplayer te spelen zijn.

De sportspellen met de twee gamepersonages hebben SEGA geen windeieren gelegd. Van de twee spellen voor Nintendo DS en Wii zijn zeker negentien miljoen exemplaren verkocht. Het leeuwendeel kwam op naam van de Nintendo Wii-versies.