Burgemeester Waalwijk verbiedt bekerfinale beloften

Sjors (Sj0rSz)

De bekerfinale van de beloften tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong AGOVV Apeldoorn/Vitesse, die voor 2 mei op de rol staat, gaat niet door. De wedstrijd zou aanvankelijk in Waalwijk gespeeld worden, maar burgemeester Kleijngeld heeft deze verboden.

Op 3 maart werd al bekend dat Jong Feyenoord/Excelsior zich voor de finale van de beloften had geplaatst.  Kleijngeld is van mening dat het uit oogpunt van veiligheid onverantwoord is om het duel door te laten gaan.

"Ik zou deze maatregel niet nemen wanneer ik zeker zou weten dat het een groot feest wordt in en om het stadion in Waalwijk. Er zijn echter teveel signalen die de conclusie rechtvaardigen dat het spelen van deze finale voor de gemeente Waalwijk en de gemeenschap enkel nadelige gevolgen heeft," aldus burgemeester Kleijngeld in een verklaring.

De bekerfinale voor de beloften is erg in trek bij beide supportersgroepen, aangezien er ook geen verplichte combiregeling geldt. Kleijngeld: "Uit de beschikbare informatie van de politie, waarop ik niet verder in kan gaan, blijkt dat zelfs een maximale inzet van de politie geen garantie geeft voor een ordelijk en veilig verloop."

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) reageerde verrast op de beslissing van de burgervader. "Wij zijn als bond bijzonder onaangenaam verrast door het verbod. Uiteraard respecteren wij de autonomie van de burgemeester, maar het verbaast ons ten zeerste dat het blijkbaar niet mogelijk is om een bekerfinale voor beloften in Waalwijk georganiseerd te krijgen," liet Gijs de Jong, manager competitiezaken, in een korte reactie weten.

"We keken met z'n allen uit naar deze finale; het is ieder jaar een heus bekerfeest. Met begrip voor de maatschappelijke context betreuren wij de beslissing van de burgmeester. De KNVB had graag nog een gezamenlijke poging gedaan om de bekerfinale wel te laten spelen in Waalwijk."

Het is nog onduidelijk wanneer de bekerfinale voor beloften wordt gespeeld en waar dit gedaan zal worden. De KNVB zal hierover nog een besluit moeten nemen.