Barcelona moet Adriano een maand missen

Olga Kroeders

Barcelona-verdediger Adriano Correia komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. De 26-jarige linksback van de Catalaanse club heeft een dijbeenblessure opgelopen in de finale van de Copa del Rey tegen Real Madrid. Volgens de medische staf van Barcelona heeft de Braziliaan vier weken nodig om te herstellen.

Adriano mist door de blessure de halve finaleduels van de Champions League tegen Real Madrid. Zijn vervanger is hoogstwaarschijnlijk voormalig Ajacied Maxwell. Als Barcelona de Champions Leaguefinale haalt, die plaatsvindt op 28 mei, dan zou Adriano mogelijk nog dit seizoen zijn rentree kunnen maken.

De blessure van Adriano komt Barcelona zeer ongelegen, omdat hij al de tweede linksback is die lang is uitgeschakeld. Eric Abidal staat sinds maart aan de kant, nadat bij hem een levertumor werd ontdekt.

Barça verloor gisteravond de bekerfinale met 1-0 van Real Madrid. Cristiano Ronaldo maakte in de verlenging de enige treffer van het duel. Vorige week speelden de twee rivalen in de competitie met 1-1 gelijk tegen elkaar. Barcelona verdedigt in de Spaanse competitie een voorsprong van acht punten.