Manchester United nog steeds waardevolste club

Olga Kroeders

Manchester United blijft volgens Forbes de waardevolste voetbalclub ter wereld. De Engelsen vertegenwoordigen volgens het Amerikaanse zakentijdschrift een waarde van 1,27 miljard euro. Het is al de zevende keer op rij dat Manchester wordt uitgeroepen tot duurste vereniging.

Real Madrid moet met een waarde van bijna een miljard euro genoegen nemen met de tweede plaats. Arsenal staat met 800 miljoen euro derde. Daardoor is de top drie hetzelfde als vorig jaar. Barcelona zakte ten koste van Bayern München naar de vijfde positie.

David Beckham is volgens Forbes nog steeds de best verdienende voetballer ter wereld. De 35-jarige Engelsman kreeg naar berekeningen afgelopen jaar bijna 27,5 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Het grootste gedeelte van zijn salaris zou afkomstig zijn van sponsoren.

Het Franse tijdschrift France Football riep vorige maand nog Lionel Messi uit tot best verdienende speler. De Argentijn van Barcelona moet op de lijst van Forbes genoegen nemen met de derde plaats met een jaarlijks inkomen van bijna 22 miljoen euro. Cristiano Ronaldo ontvangt 26 miljoen euro.