Rosberg: "Positieve dingen van China meenemen"

Peterselieman

Nico Rosberg vindt dat zijn team Mercedes Grand Prix de positieve punten van de Grand Prix van China mee moet nemen naar de rest van het seizoen. De Duitser was eerst teleurgesteld over het missen van het podium in Shanghai, maar dit veranderde toch naar blijdschap, omdat hij heeft laten zien dat de MGP W02 mee kan doen om de zeges.

Rosberg ging in China een deel van de race aan de leiding, maar kreeg toen te horen dat hij brandstof moest besparen, omdat het team niet verwacht had dat hij mee zou gaan strijden om de zeges en daarom iets te weinig in de auto had gedaan. "De race op zondag was een van de meest leuke die ik ooit gereden heb. Het kostte even wat tijd om de dingen te laten bezinken omdat ik op een podium gehoopt had en ik een kwart van de race geleid had," zei Rosberg.

"Ik kan niemand in het team de schuld geven van het tekort aan brandstof, want het is een les die we samen geleerd hebben. We hebben door hard te werken een stap voorwaarts gezet in China. Mijn houding is dat we als team samen winnen en samen verliezen. Wie had gedacht dat ik in China de race zou leiden? Het vooraan meedoen was voor mij en de rest van het team een fantastisch gevoel."

Rosberg zal het paasweekend mee gaan doen aan een triatlon in Nice, waarna hij zich zal gaan melden in de fabriek in Brackley waar gewerkt gaat worden aan de verbeteringen voor de rest van het seizoen.