Alienware komt met nieuwe gamecomputers

Redactie

Alienware heeft drie nieuwe laptops onthuld die speciaal gemaakt zijn om te gamen. De Alienware M11x bestaat al en krijgt een nieuw ontwerp, terwijl de M18x binnenkort wordt verwacht. Daarnaast komt het bedrijf, dat onderdeel is van Dell, met de M14x. Dat schrijft het Amerikaanse techweblog Engadget.

Met Alienware richt Dell zich nu al vijf jaar op gamers. Om de nieuwste spellen, zoals Crysis 2 en het eind dit jaar te verschijnen Battlefield 3, optimaal te kunnen spelen, is de nieuwste technologie vereist. Ondanks de verbeterde M11x en de nieuwe M14x ziet Alienware de M18x als het vlaggenschip van het huidige aanbod van de computerfabrikant.

Zo bevat de M18x een Intel Core i7 Extreme Quad Core-processor die overclocked is naar vier gigahertz. Daarnaast kunnen de twee nieuwe laptops draadloos beeld en geluid doorzetten naar grotere schermen, waardoor bijvoorbeeld gegamed kan worden op een 3D-televisie.

De nieuwe M11x en de M14x zijn per direct verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor respectievelijk 999 en 1199 dollar. De M18x wordt volgende maand verwacht. Wanneer de laptops in Nederland beschikbaar zijn, heeft Dell nog niet bekendgemaakt.


(Foto: Novum)